Ağrı Basın

Patnos'dan Gazze'ye Destek Yürüyüşü

Patnos

Patnos’ta düzenlenen yürüyüşle Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekildi.

Patnos'ta, Gazze'deki insanlık dramına bir kez daha dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinliğe, Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Taşdemir, sivil toplum kuruluşları, Kızılay gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşte yapılan açıklamalarda, "Gazze'de yaşananlar insanlık suçu" denilerek İsrail'in uyguladığı şiddet kınandı. Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, "Gazze'deki masum insanların çığlıkları bizi harekete geçiriyor. Biz susmayacağız!" ifadelerini kullandı. Patnos Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Alpaslan ise, "Biz Türkiye olarak mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Dünya sussa da Türkiye susmaz" şeklinde konuştu.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, "Gazze yalnız değildir" ve "İşgalci İsrail" gibi sloganlar atıldı. Katılımcılar, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve dövizlerle birlik ve beraberlik mesajı verdi. Etkinlik, Gazze'deki insanların yaşadığı sıkıntılara karşı dayanışma ve destek amacı taşıdı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.