Ağrı Basın

Iğdır Üniversitesinden TÜBİTAK 2209-A Projelerinde Önemli Başarı!

GÜNDEM

TÜBİTAK 2209-A kapsamında 28 projesi desteklenmeye layık görülen Iğdır Üniversitesi, akademisyen başına desteklenen 2209-A projeleri kapsamında 182 üniversite arasında 22. sırada yer aldı.

Iğdır Üniversitesinden TÜBİTAK'ta Önemli Başarı!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Buna göre Iğdır Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden 14, Spor Bilimleri ve Fen-Edebiyat fakültelerinden 4, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan 3, Tuzluca Meslek Yüksekokulundan 2 ve Güzel Sanatlar Fakültesinden 1 olmak üzere toplam 28 proje desteklenmeye hak kazandı.

182 üniversite arasında ‘akademisyen başına desteklenen 2209-A projeleri' kapsamında 22. sırada yer alan Iğdır Üniversitesi, böylece önemli bir başarıya imza attı.

Ayrıca Iğdır Üniversitesi, proje başvurusu yapan 182 üniversite arasında ‘öğrenci başına desteklenen 2209-A projeleri bazında da 48. sırada yer almayı başardı.

Projesi desteklenmeye layık görülen öğrencileri ve danışmanlarını tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Iğdır Üniversitesi olarak sadece bilgiyi aktaran değil, bilgiyi üreten bir üniversite olma anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda özellikle TÜBİTAK’ın sunduğu imkânları en iyi şekilde değerlendirmeye gayret gösteriyoruz. 2008 yılında kurulmuş yeni bir üniversite olmamıza rağmen proje ve araştırma kültürümüzün hızla geliştiğini görmek gerçekten gurur verici.” dedi.

“İhtisaslaşma Çalışmalarımız TÜBİTAK Projelerine de Yansıdı”

Iğdır Üniversitesinin geçtiğimiz yıl ‘Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’ alanında ihtisas üniversitesi ilan edildiğini de anımsatan Rektör Alma, “Bölgenin kalkınmasına katkı sunmak adına yaptığımız çalışmalar TÜBİTAK projelerimize de yansımış durumda. Iğdır’ın iklimi, hava koşulları, bitki çeşitliliği, arazi kullanımı ve bölgede yetişen tarımsal ürünlerin piyasaya kazandırılması gibi alanlarda hazırlanmış projelerimiz de TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Bu bağlamda TÜBİTAK’ın ihtisaslaşma çalışmalarımıza da katkı sunacak olmasını çok kıymetli buluyorum.” şeklinde konuştu.

Sürece katkılarından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanı (BİDEB) Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş’a teşekkürlerini sunan Rektör Alma, “Ayrıca bizleri yakından takip ederek daha iyiye ulaşma noktasında daima yüreklendiren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ve YÖK üyelerimize de şükranlarımı iletiyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.