Ağrı Basın

TBMM’de Tarihi karar! Öğretmenlik Meslek Kanunu Onaylandı

Ağrı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin haklarını güçlendirir diyen Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, kanunu olumlu bulurken eksikliklere de dikkat çekti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM’de Onaylandı: Eğitimin Geleceği İçin Tarihi Adım!

Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman GÜMÜŞER, kanunun öğretmenlerin haklarını güvenceye alan maddelerini takdir ederken, eksiklikleri de eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin kariyer basamakları, atama süreçleri ve Milli Eğitim Akademisi’nin yapısını düzenliyor.

Eğitim-Bir-Sen ,Ağrı Şube Başkanı Süleyman GÜMÜŞER, kanunun özellikle asil öğretmenliğe atamada sınavın kaldırılması, şiddete karşı caydırıcı hükümlerin getirilmesi ve 20 yılını dolduran öğretmenlere başöğretmenlik hakkı tanınması gibi maddelerini olumlu bulduğunu ifade etti.

Gümüşer’in açıklamasındaki öne çıkan detaylar şunlar:

• Kariyer basamakları ve mali haklar AYM kararı sonrası yeniden düzenlendi ve uzman öğretmenlik ile başöğretmenlik hakları netleştirildi. • Eğitimcilere yönelik şiddet cezalarının artırılması, öğretmenlerin uzun zamandır beklediği caydırıcı düzenlemelerin yasaya eklenmesi önemli bir gelişme olarak vurgulandı. • Kanunda, eğitimde şiddete karşı hapisten ceza erteleme olmaksızın tutuklama gibi yaptırımlar getiriliyor.

Ancak Gümüşer, şube müdürleri, eğitim uzmanları, araştırmacılar ve müfettişlere uzman/başöğretmenlik hakkı tanınmaması gibi noksanlıkların giderilmesi gerektiğini belirtti. Eğitim-Bir-Sen olarak bu eksikliklerin tamamlanması için mücadelenin süreceğini söyledi.

Kanunun öğretmenlere sağladığı haklar memnuniyetle karşılansa da, eksikliklerin çözümü için çalışmaların devam edeceği bildirildi.Kanundaki eksiklikler tamamlanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.