Ağrı Basın

Selçuk Bayraktar TEKNOFEST'te AİÇÜ Standını Ziyaret Etti

Ağrı

T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST 2024’te Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin standını ziyaret ederek başarılarını kutladı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen 2-6 Ekim tarihli Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) çerçevesinde büyük ilgi gören bir stant açtı. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AİÇÜ’nün standını ziyaret ederek, üniversitenin etkinlikteki başarısını tebrik etti.

Bayraktar, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve TEKNOFEST ekibiyle bir araya gelerek, üniversitenin sunduğu ürün ve teknolojiler hakkında bilgi aldı.

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen ve tüm coşkusuyla devam eden TEKNOFEST 2024, AİÇÜ'nün standında sergilenen birçok ilginç projeye ev sahipliği yaptı. Ziyaretçiler, 2021 TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda performans ödülü kazanarak Türkiye Birincisi olan Kanat Çırpan İHA Robot Kuş, Robot Köpek Balığı, Robot Kol, Hologram Cihazı ve Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen Fraksiyon Toplama Cihazı gibi ürünlere yoğun ilgi gösterdi.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversitenin Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST'e katılmaktan duyduğu gururu dile getirerek, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki öncülüğüne katkı sağlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Karabulut, gençlere teknoloji alanında destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile ilham kaynağı olan Selçuk Bayraktar’a teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.