Ağrı Basın

Başkan Yakut’tan Mevlid-i Nebi ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası Mesajı

Ağrı

Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Muhammed Bahaddin Yakut, Mevlid Kandili ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Peygamberimizin değerlerine duyulan ihtiyaç ve Müslümanların bu sorumluluğu konusunda önemli hatırlatmalarda bulundu.

Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Muhammed Bahaddin Yakut, Mevlid-i Nebi ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yakut, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in dünyaya teşrif ettiği mübarek Mevlid Kandili'ni yeniden idrak etmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Yakut, mesajında günümüz dünyasında yaşanan zorlukların, Peygamberimizin sunduğu rahmet, adalet, hakikat, sevgi ve hoşgörü dolu mesajlara duyulan ihtiyacı açıkça ortaya koyduğunu vurguladı. "Efendimiz (s.a.s.)’i doğru tanımak, tanıtmak ve onun mesajlarını tüm insanlığa ulaştırmak biz Müslümanların en büyük görevlerinden biridir," diyen Yakut, Müslümanların bu konuda büyük sorumluluk taşıdığını belirtti.

Başkan Yakut ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl "Mevlid-i Nebi ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası" etkinliklerinin temasının "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olduğunu hatırlattı. Yakut, Ağrı İl Müftüsü Necati Şafak başkanlığında düzenlenecek olan ve Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar'ın katılımıyla gerçekleşecek programa tüm üye ve gönüllüleri davet etti. Program, 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 13:30’da Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek.

Son olarak, Yakut, mesajında tüm Ağrı halkının, din görevlilerinin Mevlid-i Nebi ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası'nı tebrik etti. Mevlid Kandili’nin İslam âlemine, milletimize, ailelerimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.