Ağrı Basın

Başkan Gümüşer: 2024 MEB Ekim Ayı KİK Toplantısını Değerlendirdi

Ağrı

Eğitim Bir-Sen ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Genel Yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen sendikası yetkililerinin ekim ayı KİK toplantısı yapılıp önemli kararlar alındını belirtti.

2024 MEB EKİM AYI KİK TOPLANTISINDAN ÖNEMLİ KARARLAR

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Genel Yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen sendikası yetkililerinin ekim ayı KİK toplantısı yapılıp önemli kararlar alındı.

Bu kapsamda Ağrı Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Süleyman GÜMÜŞER açıklamasında yenilenen ÖMK sonrası gerekli düzeltmeler hızlıca yapılarak kariyer sistemi ivedilikle işletilecek ve süre şartını sağlayanlar OCAK 2025’de UZMAN veya BAŞÖĞRETMEN olarak maaş alacakları söyledi.

GÜMÜŞER uzman ve başöğretmenlik süresinin hesaplanmasında, ücretli öğretmenlikte ve şube müdürlüğünde (öğretmenliğe dönerek başvuranlar için) geçirilen süreler de dikkate alınacak belirterek en kısa zamanda ALAN DEĞİŞİKLİĞİ, ÖMK sonrası yapılması gerekli yönetmelik değişiklikleri kapsamında düzenleneceği belirtti.

Alanı kapanan branşlar, norm fazlası olanlar, il içi veya il dışı tercih imkanı, takvim gibi birçok yönden kriterle değerlendirileceğini 2025 yılı içinde yapılması için takibimizin devam edecek.

Başkan GÜMÜŞER sözlerine ÖMK ile kariyer sistemini genişleterek 230 bin öğretmeni kapsama dahil eden, öğretmene şiddete yaptırımları caydırıcı hale getiren Sayın Bakanımız @Yusuf__Tekin ve emek veren ekibine teşekkürlerini belirtti.

Sendika olarak polemiklere girmediğimizi yetkinin hakkını veriyor, çözüm üreterek kazanımlarımıza kazanım devam edeceğimizi belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.