Ağrı Basın

AİÇÜ’de İki Bölüm FEDEK Tarafından İncelemelendi

Ağrı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri, lisans programlarının akreditasyonu süreci kapsamında FEDEK tarafından incelendi.

AİÇÜ’de İki Bölümde FEDEK Tarafından İncelemelerde Bulunuldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri, lisans programlarının akreditasyonu süreci kapsamında Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından ziyaret edildi.

Fen Edebiyat Fakültesi’nde 29 Nisan-2 Mayıs 2003 tarihleri arasında 3 gün boyunca devam eden gözlem ve incelemelerde, FEDEK Takım Başkanı Figen KADIRGAN ve eş başkan Prof. Dr. Mehmet BAYARTAN ile değerlendiriciler Prof. Dr. Nuri KAVAK, Prof. Dr. H. Abdullah ŞENGÜL, Doç. Dr. İbrahim Etem ÇAKIR ve Doç. Dr. Hacer TOKYÜREK’ten oluşan değerlendirme takımı, bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

FEDEK değerlendirme takımı, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Prof. Dr. Faruk KAYA ile Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Rıdvan DURAK, ilgili bölüm akademisyenleri, üniversite idari personeli ve öğrencilerle bir araya geldi, merkezi kütüphaneyi ziyaret etti.

Ziyaretin son gününde, Prof. Dr. KARABULUT başkanlığında yapılan toplantıda FEDEK değerlendirme takımı, ilgili bölümlerin geçmişe dönük faaliyetlerini değerlendiren çıkış raporlarını paylaştı.

FEDEK tarafından yapılan incelemelerle ilgili bir değerlendirme yapan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, pilot olarak belirlenen Fen Edebiyat Fakültesi Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde alınacak akreditasyonla öğretim kalitesinin daha da ileri noktaya taşındığının tescilleneceğini, süreç içerisinde diğer bölümler için de akreditasyon başvurusunda bulunacağını söyledi.

Prof. Dr. KARABULUT, “Akreditasyon sürecinin program bazında başarıyla tamamlanması bilimsel ve eğitim-öğretim alanında Üniversitemize önemli katkı sağlayacaktır. Dış değerlendirici bağımsız bir kurum tarafından lisans programlarımızın kalitesinin tescil edilmiş olması önemlidir. Yükseköğretim Kalite Güvencesi kapsamında tüm yükseköğretim kurumlarının Kurumsal Akreditasyon çalışmaları için de iyi bir başlangıç olacaktır” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.