Ağrı Basın

AİÇÜ’de Bilim Şenliği Coşkusu: 3.000 Öğrenci Bilimle Buluşuyor

Ağrı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde düzenlenen Bilim Şenliği, 3 binin üzerinde öğrenciyi bilimsel deneylerle buluşturdu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği, 3 binin üzerinde öğrenciyi bilimle buluşturmak amacıyla gerçekleşti. Şenlik, doğa bilimlerinden temel bilimlere, teknolojiden mühendisliğe, yapay zekadan robotik kodlamaya kadar geniş bir yelpazede eğitici deneyler ve aktiviteler sunarak öğrencilerin bilimle olan bağını güçlendirmeyi hedefliyor.

AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Ağrı İdaresi Mahkemesi Başkanı Erkan Seydibey, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, il protokolü, rektör yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 15-16 Ekim 2024 tarihleri arasında AİÇÜ ile birlikte Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, AFAD, Yeşilay İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü gibi önemli kurumların katkılarıyla düzenlenen şenlikte, stantları ziyaret eden protokol üyeleri, öğrencilere çalışmalarını anlattı.

Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Bilim Şenliği'nin öğrenciler için eğitici ve eğlenceli bir deneyim sunacağını belirterek, "Bu etkinlik sayesinde gençler, bilimsel süreçleri kavrayarak problem çözme, analitik düşünme ve yaratıcı olma gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirecekler. Ayrıca bu tür etkinlikler, öğrencilerin akademik başarılarını desteklemekle kalmayıp, bilimi sevdirmede de önemli bir rol oynayacaktır" dedi.

Bilim Şenliği, büyüklüğü ve içeriğiyle AİÇÜ tarafından Ağrı'da gerçekleştirilen ilk Bilim Şenliği olma özelliğini taşıyor. Prof. Dr. Karabulut, bu etkinliğin sadece bilimi öğretmekle kalmayıp, bilimsel düşünme becerilerini eğlenceli bir ortamda geliştirme fırsatı sunarak geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesine katkıda bulunacağını vurguladı. Ayrıca, şenliğin düzenlenmesinde katkıda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.