Ağrı Basın

AİÇÜ ile Portekiz Üniversitesi Arasında İş Birliği İmzalandı

Ağrı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Portekiz’de bulunan Porto Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile Portekiz’de bulunan Porto Üniversitesi arasında, bilimsel araştırmaları geliştirmeyi ve güçlendirmeyi, eğitimde, bilimde, kültürde öğretim elemanları, araştırmacılar ve öğrenciler arasında bilgi bağlantısının kurulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve dünyada ilk 500 üniversite arasında yer alan Porto Üniversitesi’nin Rektörü Prof. António de Sousa Pereira tarafından imzalanan protokolle, iki üniversitenin ortak projeler geliştirmesi, akademisyen ve öğrenci değişiminin sağlanması hedeflenmektedir.

Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Porto Üniversitesi ile yapılan anlaşmanın bilim ve eğitim alanlarındaki etkisi her geçen gün artan AİÇÜ’nün küresel düzeydeki akademik ağının genişlemesine katkı sağlayacağını belirtti.

Prof. Dr. Karabulut, Üniversitenin uluslararası alanda daha da tanınmasını sağlayacak, öğrenci ve akademisyenlerin uluslararası arenadaki rekabet gücünü artıracak anlaşma ile Porto Üniversitesi’nin uzmanlık alanlarındaki bilgi ve deneyimlerinin AİÇÜ’nün akademik kalitesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Prof. Dr. Karabulut, gerçekleştirilen iş birliği dolayısıyla Porto Üniversitesi Rektörü Prof. António de Sousa Pereira’ya teşekkür etti.

Protokol imza töreninde, AİÇÜ Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Şimşek, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nimetullah Aldemir, Porto Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Maria Joana Carvalho da hazır bulundu.

Öte yandan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, İspanya’da bulunan ve özellikle tarım, hayvancılık ve teknolojisi alanlarında yapay zekâ kullanımı konusunda önemli çalışmaları olan dünyadaki 1000 üniversite arasında yer alan Cordoba Üniversitesi’ne ERASMUS kapsamında bir çalışma ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Prof. Dr. Karabulut ile Cordoba Üniversitesi Rektörü Prof. Manuel Torralbo Rodríguez, iki üniversite arasında var olan ikili anlaşmanın daha da geliştirilmesiyle ilgili görüş birliğine vardılar.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.