Ağrı Basın

Ağrı’da Öğretmenlere "Okuduğu Anlama Becerisinin Ölçülmesi" Konferansı

Ağrı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında öğretmenlere yönelik "Okuduğu Anlama Becerisinin Ölçülmesi" konulu bir konferans düzenledi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında öğretmenlere yönelik "Okuduğu Anlama Becerisinin Ölçülmesi" konulu bir konferans düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Ömer Kutlu, şube müdürü Selahattin Bilgiç ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, programın açılışında yaptığı konuşmada okuma becerilerinin önemine değinerek, "Okuma, yalnızca kelimeleri okumaktan ibaret değil, analitik düşünmeyi ve eleştirel bakış açısını geliştiren bir süreçtir. Öğrencilerimizin okuduğunu anlama becerileri, akademik başarıları için hayati öneme sahiptir." dedi.

Ardından, Dr. Ömer Kutlu, "Okuduğu Anlama Becerisinin Ölçülmesi" başlıklı konferansında, öğretmenlere okuma ve anlama becerilerinin geliştirilmesine yönelik stratejiler sundu. Program, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.