Ağrı Basın

Ağrı’da Mehmed Uzun Parkı Vatandaşların Hizmetine Açıldı

Ağrı

Ağrı Belediyesi, Fırat Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Mehmed Uzun Parkı’nı halka açtı. Park, özellikle kadınlar ve çocuklar için güvenli yaşam alanları oluşturma hedefiyle inşa edildi.

Ağrı’da Mehmed Uzun Parkı Hizmetine Açıldı

AĞRI – Ağrı Belediyesi tarafından Fırat Mahallesi Rol Sitesi’nde yapımı tamamlanan Mehmed Uzun Parkı, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras, parkın açılışında yaptığı konuşmada, kadınlar ve çocuklar için yeni yaşam alanları yaratmaya devam edeceklerini vurguladı. Daha önce Bulut Mahallesi’nde açılışı yapılan Gökkuşağı Parkı'nın ardından, şimdi de Mehmed Uzun Parkı’nın halkın kullanımına sunulduğunu belirtti.

Başkan Aras, şunları söyledi:

"İlk parkımızı Bulut Mahallesi'nde Gökkuşağı Parkı ile açtık. Gökkuşağı, çocukluğumuzda umudu, heyecanı ve farklılıkların birlikteliğini temsil ediyordu. Bugün açılışını yaptığımız park ise modern Kürt edebiyatının öncü isimlerinden Mehmed Uzun’un adını taşıyor. Mehmed Uzun, Kürt edebiyatına büyük katkılarda bulunmuş bir isimdi. Onun onurlu ruhunun, bu parkta çocukların neşesiyle yaşatılmasını diliyoruz. Umuyoruz ki çocuklarımız, kendilerinden önceki sanatçıların ve edebiyatçıların onurlu mirasını devralacaklar.”

Yorumlar (1)

Aydın04 2 Hafta Önce

Ayakçı tayfası hainler az kaldı kayyum gelecek inşAllah

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.