Ağrı Basın

Ağrı’da Ekmek Üreticilerine Hijyen Eğitimi Verildi

Ağrı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında Ağrı’da ekmek üreticilerine yönelik hijyen eğitimi gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokol ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği doğrultusunda, Ağrı’da ekmek fırınları işletmecileri ve çalışanlarına hijyen eğitimi verildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliğiyle düzenlenen "Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üretim, Dağıtım ve Satışında Çalışan Personel için Genel Gıda Hijyen Eğitimi," İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Eğitim programına İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Muhammed Sevim, Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati Aydemir, Ağrı Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Cevdet Ölçer ve çok sayıda gıda sektörü çalışanı katıldı. Program kapsamında katılımcılara ekmek ve ekmek çeşitlerinin hijyenik koşullarda üretimi, dağıtımı ve satışı konularında bilgi verildi. Eğitim sonunda, kursu başarıyla tamamlayan fırıncılar ve çalışanlar Hijyen Eğitimi Belgesi almaya hak kazandı.

Bu eğitimle, Ağrı’daki ekmek fırınlarının hijyen standartlarının artırılması ve tüketici sağlığının korunması hedefleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.