Ağrı Basın

Ağrı Valisi Mustafa Koç ve Heyeti İran'da Sınır Güvenliği Görüşmeleri Yaptı

Ağrı

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 97. Alt Güvenlik Komite Toplantısı için İran’ın Maku kentini ziyaret etti. İki ülke arasında sınır güvenliğini güçlendirmek için protokol imzalandı.

Ağrı Valisi Mustafa Koç başkanlığındaki Türk heyeti, sınır güvenliği konularını görüşmek üzere İran’ın Maku Fermandarlığında 97. Alt Güvenlik Komite Toplantısı'na katıldı. Toplantıda, Vali Koç ve İran İslam Cumhuriyeti Maku Fermandarı Ramin Movahhedi başkanlığındaki İran heyeti, iki ülke arasındaki sınır güvenliğini artırmak ve işbirliğini geliştirmek amacıyla görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmelerin ardından iki ülke yetkilileri tarafından sınır güvenliğinin güçlendirilmesi yönünde bir protokol imzalandı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Koç, "Sınır güvenliği her iki ülke için de büyük önem taşımaktadır. Bu tür toplantılar, Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin güçlenmesine ve işbirliğinin artmasına katkı sağlamaktadır," dedi.

İranlı yetkili Ramin Movahhedi ise Türkiye ile olan ilişkilerinin stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Sınır güvenliğindeki işbirliği, iki ülke halkının da çıkarına olacaktır," ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.