Ağrı Basın

"Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması" Başlıyor

Ağrı

Ağrı Valiliği himayelerinde düzenlenecek "Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması" için 14 ildeki öğretmenler ve şube müdürleri çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.

Ağrı Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayrettin Atmaca Sağlık, Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek olan "Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması" için çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Ağrı başta olmak üzere 14 ilden koordinatör öğretmenler ve yarışmadan sorumlu şube müdürleri katıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek yarışmanın teknik ve idari detayları paylaşılırken, mühendisler ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Selahattin Bilgiç ile Muhammet Necmi Karaoğlan da süreci anlattı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yarışmanın genç yetenekleri mühendislik ve yazılım alanında desteklemeyi amaçladığını vurguladı. Kökrek, "Bu yıl daha geniş bir katılım bekliyoruz. 14 ilden takımlar 15 Mayıs 2024 tarihinde finalde robotlarını yarıştıracaklar," dedi.

Yarışmaya katılacak takımlar, 11 Kasım 2024'e kadar robot tasarımlarını ve algoritmalarını yarışmanın resmi sitesine yükleyecek. İkinci ön eleme ise 26-28 Kasım tarihlerinde çevrimiçi gerçekleştirilecek. Finale kalan takımların ihtiyaç duyacağı tüm malzemeler, Hayrettin Atmaca Sağlık, Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından temin edilecek.

Yarışmanın finali 15 Mayıs 2025 tarihinde yapılacak ve dereceye giren takımlar ödüllendirilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.