Ağrı Basın

Ağrı Merkez Cami'nin Açılışı Dualarla Gerçekleştirildi

Ağrı

2021 yılında temeli atılan Ağrı Merkez Cami, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ve Ağrı Valisi Mustafa Koç'un katılımıyla açıldı.

Ağrı'da 2021 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık iki yıllık bir sürecin ardından tamamlanan Merkez Cami'nin resmi açılışı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ve Ağrı Valisi Mustafa Koç'un katılımıyla gerçekleşti. Cuma namazı öncesinde yapılan açılış törenine protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış programında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Ankara'da gerçekleştirilen hain saldırı sonucu şehit olan vatandaşlar başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet dileyerek, "Bugün Ağrı'da bereketli bir gün yaşıyoruz. Kur'an kursu açılışı gerçekleştirdik, şimdi ise bu ulu mabedin açılışını yapıyoruz. Bu cami, hayırsever iş insanlarımızın ve vatandaşlarımızın destekleriyle hayata geçti," dedi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç ise konuşmasında, "Bu cami, hemşehrilerimize yakışan bir ibadethane oldu. Camiler, sadece ibadet edilen yerler değil; çocuklarımızın ve gençlerimizin ilim öğrendiği, birliğimizin ve beraberliğimizin sembolüdür. Ankara'da yaşanan hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu saldırılar, milletimizin birliğine ve beraberliğine yöneliktir. Allah, bizleri bölmek isteyenlere fırsat vermesin," ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.