Ağrı Basın

Ağrı Kudüs Platformundan Çağrı!

Ağrı

Ağrı Kudüs Platformu Gönüllüsü STK’lar yaptıkları çağrı ile Şehit edilen İsmail Heniyye'nin "3 Ağustos Meydanlara inme çağrısı" hepimize yerine getirilmesi gerek bir vasiyeti oldu. Bizlerde Ağrı Halkını bu çağrıya uymaya davet ediyoruz…

Alçak bir suikastla şehit edilen Heniyye, 3 Ağustos Cumartesi günü için, İslam dünyasını Gazze halkına ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek olmak adına meydanlara inmeye çağırmıştı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda şehit edildi.

Heniyye'nin yakın zamanda Filistin halkına yönelik yaptığı destek çağrısı, yeniden geniş bir yankı uyandırdı.

Heniyye, Hamas'ın internet sayfasında yer alan açıklamasında, İsrail'in yaklaşık 10 aydır Gazze halkını soykırıma uğrattığını, İsrail hapishanelerinde ölen esirlerin sayısında benzeri görülmemiş bir artış yaşandığını, esirlerin yaşadığı koşullarla ilgili sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü, Gazze'de alıkonan esirlere karşı psikolojik ve fiziksel işkence, yavaş yavaş öldürme, tedavi, yiyecek ve ilaçtan mahrum bırakma gibi suçlar işlendiğini belirtmişti.

Açıklamada Heniyye, uluslararası toplumun, Filistin halkına ve esirlere yönelik bu saldırıları durdurmaktan aciz olduğunu, ABD yönetiminin bu saldırıları desteklediğini, insan hakları kurumlarının ise Gazze halkına ve hapishanelerdeki esirlere gereken desteği vermede başarısız olduğunu vurgulamıştı.

Heniyye, 3 Ağustos'u Gazze halkı ve İsrail hapishanelerdeki esirlere destek için ulusal ve bir uluslararası gün ilan ederek tüm İslam, Arap ve dünya ülkelerini o günde gösteriler düzenlemeye çağırmıştı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniyye, İsrail'in Gazze halkına ve esirlere karşı saldırıları duruncaya kadar gösterilerin devam etmesini istemişti.

Ağrı Kudüs Platformundan Çağrı!

Ağrı Kudüs Platformu, Şehit İsmail Heniyye’nin vasiyeti doğrultusunda, Filistin’de şehit düşen ve İsrail zindanlarında esir tutulan müslümanlar için Ağrı Meydan Camiinde İkindi Namazından sonra yapılacak yürüyüşe katılma çağrısı yaptı.

Etkinlik, 3 Ağustos Cumartesi günü (Bugün ) saat 16.00’da gerçekleşecek.

Tarih: 3 Ağustos Cumartesi

Saat: 16.00

Yer: Ağrı Meydan Camii

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.