Ağrı Basın

Ağrı'da Terör Operasyonu! Bervar kod adlı Seyran Çomak öldürüldü

Ağrı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Kırsalında düzenlenen "GÜRZ-7" operasyonunda Kırmızı Kategoride Aranan "Bervar" kod adlı Seyran Çomak adlı PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Ağrı'da Büyük Başarı: Kırmızı Kategoride Aranan Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Doğubayazıt Kırsalında Büyük Operasyon: Kırmızı Kategoride Aranan Terörist Etkisiz Hale Getirildi

GÜRZ-7 Operasyonunda Önemli Başarı

Ağrı'nın Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen "GÜRZ-7" operasyonunda, terörle mücadelede kritik bir başarı elde edildi. Sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu" olarak bilinen ve kırmızı kategoride aranan Bervar kod adlı Seyran Çomak, güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları sonucu etkisiz hale getirildi.

Kırmızı Kategorideki Terörist: 16 Kanlı Eylemin Sorumlusu

İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan Seyran Çomak’ın, bugüne kadar 28 güvenlik görevlisi ve 1 vatandaşın şehit olduğu, 72 güvenlik görevlisi ve 2 sivilin yaralandığı toplam 16 eylemin talimatını verdiği ve bu saldırılara bizzat katıldığı tespit edildi. 2018 yılında yakalanan bir terör örgütü mensubunun ifadeleri doğrultusunda Seyran Çomak’ın izi sürüldü ve son operasyonda DNA testi ile kimliği doğrulandı.

Hava ve Kara Güçlerinin Ortak Operasyonu

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı istihbarat çalışmaları sonucu gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçaklar, Atak Taarruz Helikopterleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SİHA’lar operasyona havadan destek verdi. Sahada ise Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timleri, çıkan silahlı çatışmada teröristi etkisiz hale getirdi.

Şehitlerimizin Kanı Yerde Kalmadı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başarılı operasyonda görev alan tüm güvenlik güçlerini tebrik etti. Bakan Yerlikaya, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız. Allah ayaklarına taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle” sözleriyle terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.